Takziah buat Pelakon Uqasha Senrose terlibat dalam kemalangan ngeri sebentar tadi


GEMPAR!!! Uqasha Senrose terlibat dalam kemalangan ngeri sebentar tadi?GEMPAR!!INNALILLAH, AL-FATIHAH DAN TAKZIAH BUAT BUAT UQASHA SENROSE ...MOGA KELUARGA BELIAU TENANG MENERIMA DARI GOSIP - GOSIP YANG MENGATAKAN MELIAU TERLIBAT DALAM KEMALANGAN... APA PUN INI PENJELASANNYA...

Ini hanya lakonan di dalam drama tundukan playboy itu pada episod seterusnya..... hehehe.

Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 20 tahun ialah kakak kepada Nelydia Senrose ( Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen), 18. Sedap sedap nama depa ni. Antara Uqasha dan Nelydia, adiknya lebih aktif berlakon dan dikenali berbanding kakaknya Uqasha. Uqasha ada muncul sekejap dalam drama Setia Hujung Nyawa, muka seiras dengan adik dia.

Uqasha dan Nelydia, anak kedua dari 7 beradik, anak kelahiran Kelantan juga merupakananak saudara kepada pelakon era 80-an Rosnah Mohd Noor(bekas isteri Iwan dangdut). Wajah memang seiras jugak dgn mak sedara diorang ni, lembut ayu je.

Tahun 2010, Uqasha telah dilanda kontroversi dengan Nabil Raja lawak, hingga ke mana dia pergi orang menggelarkan Uqasha Nabil.Jika boleh Uqasha tidak mahu lagi dilabelkan dengan panggilan itu dan dia tak mahu dibayangi lagi dengan nama Nabil.. dia mahu dikenali kerana bakat lakonan.
Kerjaya Uqasha

Selain menjadi peramugari di Air Asia, Uqasha juga model iklan dan pelakon.
Uqasha atau panggilan manja Qasha pernah berlakon dalam drama Radio Gaga (RTM), Ampang Medical (NTV7) dan Lukisan Hati (DVD). Qasha juga merupakan seorang model bagi iklan DIGI, coklat Cadbury serta Ajinomoto.

Impian Qasha, dia mahu berlakon di samping Shaheizy Sam. Sejak berusia tujuh tahun lagi dia berangan untuk menjadi pelakon. Entah apa yang difikirkan, tetapi ketika itu yang bermain di kepala hanya keseronokan menjadi pelakon selain mendapat bayaran berupa gaji yang pastinya tidak mampu dimiliki oleh kanak-kanak lain seusianya.

Dorongan kuat dari keluarga dan juga adiknya Nely, membuatkan Qasha ingin berjaya dalam bidang lakonan juga.Gambar Uqasha Senrose …kdg2 tertukar mana satu Uqasha mana satu Nelydia

0 Response to "Takziah buat Pelakon Uqasha Senrose terlibat dalam kemalangan ngeri sebentar tadi"

Catat Ulasan